Home
Nieuws (deze pagina)Open SpaceManagementAdviesCursussenContactEnglish
Training Werken met Open Space (Engelstalig)
In september organiseert Doris Gottlieb van Contorno Consulting een training "Learning to Work with Open Space Technology." Tot 15 juli is er een vroege vogel korting beschikbaar. De trainers zijn Thomas Herrmann uit Zweden, Anna Caroline Türk en Doris Gottlieb. Ik ken ze alle drie en het zijn zeer ervaren en deskundige mensen.Hier kun je er meer over lezen.

Future Search Learning Exchange
In augustus vindt in Berlijn een learning exchange plaats over Future Search. FS is ook een Large Scale Intervention, maar anders dan Open Space. FS heeft een wat meer gestructureerd programma dan Open Space, maar gaat uit van veel van dezelfde principes. De learning exchange wordt georganiseerd door Michael Pannwitz en zijn Berlin Open Space Co-operative (BOSCOP), die ook in de Open Space wereld zeer bekend is.

Tonnie van der Zouwen is lector duurzaam werken en organiseren
Op 17 april heeft Tonnie van der Zouwen haar lectorale rede uitgesproken aan de Avans Hogeschool. Haar lectoraat heeft als onderwerp Duurzaam Werken en Organiseren. Er is een handzaam boekje van uitgegeven In PDF formaat is het hier te downloaden. Open Space wordt er niet in genoemd, maar Large Scale Interventions des te meer. Het lezen waard!

Filmpje over leuke toepassing van Open Space
Eerder dit jaar heeft Tonnie van der Zouwen een mooie bijeenkomst begeleid voor het Instituut Paramedische Studies van de HAN (Hogeschool Arnhem/Nijmegen). Je kunt er hier een filmpje van bekijken. Veel elementen van Open Space zijn herkenbaar. Er zijn ook verschilllen. Misschien een leuk onderwerp om een keer te bespreken op de stamtafel.